Historisk arkiv

Borten Moe og Tysklands økonomiminister Rösler på Sleipner

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energiminister Ola Borten Moe og Tysklands økonomiminister Philip Rösler var torsdag på Statoil-opererte Sleipner. Her fikk de to ministerne høre hvordan naturgass kan bidra til styrket energisikkerhet og reduserte klimagassutslipp.

Tysklands økonomi- og teknologiminister Philip Rösler og olje- og energiminister Ola Borten Moe(foto: Rannveig Stangeland / Statoil).

- Norge er en av de viktigste gassleverandørene til Tyskland. Etter beslutningen om å fase ut atomkraft, øker betydningen av gass i den tyske energiforsyningen, sier Philip Rösler.

Turen til Sleipner var en forlengelse av møtet mellom de to ministrene i Olje- og energidepartementet på onsdag. Her ble Borten Moe og Rösler enige om en felles uttalelse som skal legge grunnlaget for et tettere samarbeid innen gasskraft, CO2-lagring, kraftproduksjon og kraftutveksling.

- Besøket på Sleipner har vært en god anledning til å synliggjøre Norges rolle i europeisk energipolitikk. Norge spiller en viktig rolle for europeisk forsyningssikkerhet, spesielt når det gjelder gass. Sleipner viser også hvordan CO2-fangst og  –lagring kan gjennomføres i praksis, sier Olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp).