Historisk arkiv

Møtte myndigheter og urbefolkning i Canada

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energiminister Ola Borten Moe hadde onsdag lunsj med frivillige organisasjoner og urbefolkningsgrupper i Canada. Han møtte også representanter for regjeringen og parlamentet.

Blant deltakerne på lunsjen i den norske ambassaden var Shawn Atleo, lederen for  sammenslutningen av urbefolkningsgrupper i Canada (Assembly of First Nations).

Før lunsjen hadde Ola Borten Moe et separat møte med lederen for sammenslutningen av urbefolkningsgrupper i Canada, Shawn Atleo (foto: OB /OED).

Blant deltakerne på lunsjen var lederen for sammenslutningen av urbefolkningsgrupper i Canada, Shawn Atleo (t.v.) Til høyre: Sachi Gibson fra miljøorganisasjonen Pembina og Alex Wood fra Sustainable Prosperity (OB / OED).

- Shawn Atleo og andre representanter for urbefolkningen og frivillige organisasjoner tok opp mange spørsmål som er relevant for petroleumsvirksomhet i arktiske strøk. For meg var det nyttig å få høre deres inntrykk av olje- og gassvirksomheten i Canada og hvordan de påvirkes av den, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe.

Ola

Borten Moe hilser på lederen for energikomiteen i det canadiske underhuset, Leon Benoit. Benoit representerer det konservative partiet fra provinsen Alberta (OB / OED). 

Felleserklæring
Tidligere på dagen møtte Borten Moe ministeren for energi og naturressurser, Joe Oliver og ministeren for urbefolkning og utvikling i nord, John Duncan. Etter møtet med Oliver signerte de to ministrene en felleserklæring om energisamarbeid mellom Canada og Norge.

Borten Moe holdt også en forelesning om energiutfordringene i nord på universitetet i Ottawa. I foredraget la han vekt på Norges rolle som energinasjon i verden og utfordringer og muligheter Norge står overfor når petroleumsvirksomheten beveger seg nordover.

Besøkte parlamentet
Dagen ble avsluttet med et besøk i det canadiske parlamentet. Oljesand, karbonfangst og det norske oljefondet var noen av temaene da Borten Moe møtte energikomiteene i Underhuset og Senatet.

I dag besøker olje- og energiministeren Statoils oljesandprosjekt i Albert.
 
- Besøket i Canada understreker betydningen av å få førstehåndsinformasjon, og å snakke med mennesker som er direkte berørt av petroleumsvirksomhet i Arktis, sier Borten Moe.

Se også: Borten Moe møtte Canadas energiminister.