Historisk arkiv

Mottok utbyggingsplan for Vigdis Nordøst

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Statssekretær Per Rune Henriksen tok i dag i mot plan for utbygging og drift for Vigdis Nordøst av konserndirektør Øystein Michelsen i Statoil. – Prosjekter som Vigdis Nordøst er positive bidrag til økt ressursutnyttelse på sokkelen, sa Henriksen etter overrekkelsen.

Vigdis Nordøst er et lite funn i den nordlige delen av Nordsjøen. Funnet er anslått å inneholde om lag 33 millioner fat olje ekvivalenter. Vigdis Nordøst inngår i Statoils arbeid med å redusere tiden fra funn til produksjon. Rettighetshaverne foreslår at funnet skal bygges ut med en havbunnsinnstallasjon koblet opp mot Snorre A.

- Prosjekter som Vigdis Nordøst er positive bidrag til økt ressursutnyttelse på sokkelen. Vi er avhengig av å utvikle også de mindre og mellomstore funnene på en god måte ved å knytte disse opp til eksisterende infrastruktur. Vi tar nå fatt på vår behandling av utbyggingsplanen, sier statssekretær Per Rune Henriksen i olje- og energidepartementet.

Foto: Marit Homnedal (Statoil)

I tillegg til operatøren Statoil deltar Petoro, ExxonMobil, Idemitsu,Total, og RW DEA i prosjektet. De samlede investeringene beregnes til 4,2 milliarder kroner. Produksjonsstart er planlagt til desember 2012.