Historisk arkiv

Statssekretær Henriksen deltok på Sokkelåret

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Aktivitetsnivået på norsk sokkel er høyt, og investeringene kommer til å øke i de nærmeste årene. Jevn aktivitet er en forutsetning for å få ut ressursene som ligger på norsk sokkel, mener statssekretær Per Rune Henriksen.

Torsdag deltok han på Oljedirektoratets presentasjon av Sokkelåret i Stavanger.

-Vi har veldig høy leteaktivitet på norsk sokkel i dag og svært høyt investeringsnivå. Vi ser at det er stor interesse for tildelingsrundene. Det viser at norsk sokkel fortsatt er attraktiv. Funnene som er gjort viser at det ennå er store ressurser i modne områder, sa Henriksen i innledningen sin.

Han understreket samtidig at bildet av sokkelen endrer seg.

-Det kanskje viktigste er å sørge for jevn aktivitet på norsk sokkel. På kort sikt må vi få satt i gang de tidskritiske aktivitetene som trengs i modne områder for å få mest mulig ut av ressursene som ligger der. Vi har infrastrukturen på plass, og vi må handle mens det fortsatt er tilfelle. På mellomlang sikt må vi fortsette å lete i åpnede områder, og sist men ikke minst må vi åpne nye områder. En jevn aktivitet er også svært viktig for leverandørindustrien som hele tiden må ha nye utfordringer å bryne seg på for å holde sitt teknologiforsprang og slik være konkurransedyktig.

Henriksen pekte også på behovet for å starte leting i åpnede områder. Regjeringen har satt i gang en åpningsprosess på gang i Jan Mayen. Delelinjeavtalen med Russland åpner muligheter i Barentshavet. Han

-Men den mest aktuelle diskusjonen i månedene som kommer er åpenbart Nordland-feltene og hva som vil skje der. Der kan jeg ikke si så mye nå. Det er en prosess som går i Regjeringen i forbindelse med forvaltningsplanen som er planlagt lagt fram ved utgangen av første kvartal i år, sa Henriksen.