Historisk arkiv

Borten Moe markerte fornybar-milepæl

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Tirsdag markerte olje- og energiminister Ola Borten Moe en milepæl i byggingen av kraftledningen Ørskog-Sogndal ved Moskog i Sogn og Fjordane.

Byggingen av den rundt 285 kilometer lange ledningen startet ved Moskog 5. oktober i fjor. Tirsdag var det klart for en symbolsk sammenkopling av Vestlandet og Midt-Norge gjennom en sprengning ved anlegget på Moskog.

- Å bygge ut kraftnettet er å bygge ut sentral samfunnsinfrastruktur på linje med jernbane, vei og telefon. Kraftledningen mellom Sogndal på Vestlandet og Ørskog i Midt-Norge vil gi tryggere strømforsyning i Midt-Norge, bedre mulighet for å koble på ny fornybarproduksjon på Sunnmøre og i Sogn og Fjordane, og økt verdiskaping begge steder, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe.

Kraftledningen mellom Ørskog og Sogndal går gjennom 15 kommuner, med seks transformatorstasjoner underveis. Den skal etter planen stå ferdig innen utgangen av 2015.

Senere på dagen deltok Borten Moe på en konferanse om fornybar energi i Førde i regi av Energiregion Sogn og Fjordane.

Borten Moe holder innlegg ved fornybarkonferansen i regi av Energiregion Sogn og Fjordane i Førde tirsdag (foto: Ole Berthelsen / OED).
Ola Borten Moe ser på sprengningen ved Moskog som markerer sammenføyningen av Vestlandet og Midt-Norge på kraftledningen Ørskog-Sogndal (Foto: Ole Berthelsen / OED).