Historisk arkiv

Ny utbyggingsplan for Oseberg Delta 2

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energiminister Ola Borten Moe mottok i dag plan for utbygging og drift (PUD) for olje- og gassfunnet Oseberg Delta 2.

Oseberg Delta 2 ble oppdaget i 2008. Feltet ligger nord i Nordsjøen og planlegges som en havbunnsløsning som fases inn mot Oseberg feltsenter.  Statoil, ConocoPhillips, Petoro og Total er partnere i utvinningstillatelsen. Dette er Statoils ellevte såkalte hurtigutbygging. Et konsept som går ut på å kutte ned tiden fra funn til produksjon.

- Vi er avhengig av at funnene på norsk sokkel bygges ut så effektivt som mulig. Oseberg Delta 2 er et godt eksempel på hvordan man kan utvikle felt i modne områder på en kostnadseffektiv måte gjennom å benytte eksisterende infrastruktur mens den ennå er tilgjengelig, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe.

Forventede utvinnbare reserver er 77 millioner fat oljeekvivalenter. De estimerte investeringskostnadene beløper seg til 7,4 milliarder kroner. Produksjonsstart er forventet i fjerde kvartal 2014. 

Olje- og energiminister Ola Borten Moe mottok i dag PUD for Oseberg Delta 2. Her sammen med Ivar Aasheim i Statoil (foto: HSI / OED).