Historisk arkiv

Olje- og energiminister Ola Borten Moe besøkte Høgskolen i Narvik

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energiminister Ola Borten Moe foreleste onsdag om olje, energi og nye muligheter for Nord-Norge for et fullsatt auditorium på Høgskolen i Narvik.

Olje- og energiminister Ola Borten Moe foreleste onsdag om olje, energi og nye muligheter for Nord-Norge for et fullsatt auditorium på Høgskolen i Narvik. Høgskolen har de siste tre årene hatt en dobling i antall søkere og har en hovedvekt på teknologistudier.

-Jeg tror mange av dere vil jobbe i energisektoren og Nord-Norge har en svært spennende framtid på dette feltet, sa olje og energiministeren til studentene.

Borten Moe presenterte samtidig at Ånstadblåheia vinkraftverk i Sortland kommune hadde fått endelig konsesjon for bygging.

-Utbyggingen vil gi tilgang på ny kraftproduksjon i Vesterålen, og er et viktig bidrag i Regjeringens satsing på mer fornybar energi fram mot 2020, sa olje- og energiministeren.

Statsrådens besøk på Høgskolen i Narvik var andre foredrag i en forelesningsturne for å inspirere studenter til å engasjere seg i energisektoren.  

Olje- og energiminister Ola Borten Moe på Høgskolen i Narvik. (Lise Rist / OED)

 

Olje- og energiministeren møtte de to første studentene som kan bli uteksaminert med bachelorgrad i fornybar energi fra Høgskolen i Narvik. (Lise Rist / OED)