Historisk arkiv

God interesse for å konkurrere om byggekontrakten på Kårstø

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

-Regjeringen ønsker å legge til rette for å utvikle et bredt leverandørmarked innenfor fangst av CO2. Jeg er derfor glad for at fire aktører, både norske og utenlandske, har kvalifisert seg til å gjøre forstudier for CO2 fangstanlegget på Kårstø, sier olje- og energiminister Åslaug Haga.

Gassnova kunngjorde i dag at fire selskaper har kvalifisert seg til å gjøre tekniske forstudier for CO2 fangstanlegget som skal bygges på Kårstø.

-Regjeringen ønsker å legge til rette for å utvikle et bredt leverandørmarked innenfor fangst av CO2. Jeg er derfor glad for at fire aktører, både norske og utenlandske, har kvalifisert seg til å gjøre forstudier for CO2 fangstanlegget på Kårstø. Utvikling av kostnadseffektiv teknologi er av avgjørende betydning for at CO2-fangst skal bli et godt virkemiddel i kampen mot global oppvarming, sier olje- og energiminister Åslaug Haga.

Leverandørene som i neste omgang finnes best skikket etter evaluering av forstudiene, vil være med å konkurrere om å få byggekontrakten for fangstanlegget til gasskraftverket på Kårstø. Grunnlag for investeringsbeslutning skal legges fram for Olje- og energidepartementet høsten 2009.

De fire selskapene som nå påbegynner arbeidet med tekniske forstudier er: HTC Purenergy Inc. og Bechtel Overseas Corporation fra Canada/USA, Aker Clean Carbon fra Norge, Fluor Daniel Construction Company fra England/USA og Mitsubishi Heavy Industries, LTD. fra Japan.

Les pressemeldingen fra Gassnova på deres hjemmesider.