Historisk arkiv

Plan for utbygging og drift for Oselvar godkjent

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Kongen i statsråd har i dag godkjent utbygging av Oselvar-feltet.

Regjeringen har i dag godkjent utbygging av Oselvar-feltet.

- Oselvar er et godt eksempel på at utbygging av mindre forekomster i nærheten av eksisterende felt kan gi god lønnsomhet. Prosjektet bidrar også til å forlenge levetiden til Ulafeltet ved å utnytte kapasiteten der. Prosjektet anslås å gi en økt sysselsetting på 5.600 årsverk i utbyggingsfasen. Det er i tillegg positivt å se at nye rettighetshaverne bidrar til å bygge ut felt på sokkelen, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

Feltet ligger i Nordsjøen, omtrent 250 km fra norskekysten. Feltet befinner seg i blokk 1/2 og 1/3 om lag 23 km vest for Ulafeltet.

DONG E&P Norge AS er operatør for utbyggingen. De andre rettighetshaverne er Bayerngas Produksjon Norge AS og Norwegian Energy Company AS.

Feltet skal bygges ut med en overtrålbar havbunnsinnretning, og produksjon fra Oselvar vil bli knyttet til Ula for produksjon og prosessering. 

Produksjonen fra Oselvar skal etter planen starte i november 2011. Operatøren anslår utvinnbare reservene til 4,34 milliarder Sm3 gass og 3,91 millioner Sm3 olje.

Operatøren har anslått investeringene i tilknytning til Oselvar til 4,6 milliarder kroner og prosjektet anslås å gi en økt sysselsetting på 5600 årsverk i utbyggingsfasen.