Historisk arkiv

Mottok Pud for Visund Sør

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen mottok i dag plan for utbygging og drift (PUD)for olje- og gassfunnet Visund Sør.

Visund Sør er operatøren Statoils første såkalte fast-track prosjekt. Dette er et konsept som går ut på å kutte ned tiden fra funn til produksjon for enkelte utvalgte felt. De samlede investeringer for utbyggingen beløper seg til i overkant av 5,6 milliarder kroner.

- Etter hvert som den norske sokkelen stadig blir mer moden, er vi avhengig av å utvikle også de mindre og mellomstore funnene på en god måte. Det er gledelig å se at det er mulig å oppnå god lønnsomhet også her. Visund Sør er et godt eksempel på hvordan man kan utvikle slike felt kostnadseffektivt, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

Direktør for feltutvikling Ivar Aasheim og olje- og energiminister Terje Riis-Johansen

Visund Sør ble funnet i  2008, og er et olje- og gassfunn i den nordlige delen av Nordsjøen, på sørflanken av Visundfeltet. Forventede utvinnbare ressurser er 3,5 millioner Sm3 olje og 6,2 milliarder Sm3 gass. Visund Sør planlegges som en havbunnsløsning knyttet opp til Gullfaks C.

- Visund Sør er et positivt bidrag for å øke ressursutnyttelsen på norsk sokkel, og vil bidra til økt aktivitet og verdiskaping, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.