Historisk arkiv

Oppfordrer kraftselskapene til å sende ut månedsvise regninger

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

-Jeg vet at mange bekymrer seg for strømregningen som kommer i disse dager. Mange kraftleverandører tilbyr nå månedsvise regninger. Jeg oppfordrer kraftselskapene til å gjøre dette, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

-Jeg vet at mange bekymrer seg for strømregningen som kommer i disse dager. Mange kraftleverandører tilbyr nå månedsvise regninger. Dette gjør at kundene får bedre oversikt over strømutgiftene sine og jeg oppfordrer kraftselskapene til å gjøre dette, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

-Jeg oppfordrer også kraftleverandørene til å være behjelpelige overfor kunder som ønsker å dele opp regningene sine i flere bolker, sier statsråd Riis-Johansen.

Et viktig tiltak for å øke bevisstheten rundt eget strømforbruk og energisparing er automatisk strømmåling (AMS). Olje- og energiministeren varslet derfor denne uken at han vil be Norges Vassdrags- og energidirektorat (NVE) legge fram et forslag til forskrift om tidligere utrulling av automatisk strømmåling i Midt-Norge. Dessuten fremskyndes den endelige fristen for utrulling i hele landet fra 01.01.2018 til innen utgangen av 2016.

-Det er uakseptabelt med så store variasjoner i strømprisen som vi har opplevd de siste vintrene, og med store variasjoner landsdelene i mellom. Mitt mål er å få til en lik strømpris i hele landet. For å få til det er det viktig med tiltak over et bredt felt, både nettutbygging, ny produksjon og energieffektivisering, sier olje- og energiministeren.