Historisk arkiv

Tar krafttak for automatisk strømmåling (AMS)

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen vil be NVE legge frem forslag om å framskynde innføring av automatisk strømmåling (AMS) i Midt-Norge. Målet er å stimulere til energisparing og øke bevisstheten rundt strømforbruket.

Olje- og energiministeren vil nå be Norges Vassdrags- og energidirektorat (NVE) legge fram et forslag til forskrift om tidligere utrulling av automatisk strømmåling AMS i Midt-Norge. Dessuten fremskyndes den endelige fristen for utrulling i hele landet fra 01.01.2018 til innen utgangen av 2016. Dette vil inngå i NVEs forskrift om AMS som skal ut på høring i februar.

-Jeg har stor tro på at toveiskommunikasjon mellom nettselskap og forbrukere vil øke bevisstheten rundt energiforbruk og samtidig stimulere til mer energisparing, sier Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

-Jeg vil be NVE om å inkludere et krav om at 80 prosent av forbrukerne i Midt-Norge skal få installert AMS innen utgangen av 2013, det vil si to år før resten av landet, sier statsråd Riis-Johansen. 

I desember i fjor leverte det såkalte Bye-utvalget sin rapport om langsiktige tiltak for å bedre kraftsituasjonen. Blant tiltakene utvalget anbefaler er innføring av AMS for å øke forbrukerfleksibiliteten slik at kraftsystemet kan utnyttes på en bedre måte.