Historisk arkiv

Drøftet sikkerhet i petroleumsvirksomheten

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm og olje- og energiminister Ola Borten Moe samlet myndigheter og petroleumsindustri for å dele erfaringer om sikkerhetsarbeidet innen petroleumsvirksomhet til havs.

Konferansen ”Ministerial Forum on Offshore Energy Safety” i Trondheim 27. juni samlet myndigheter fra land med offshore petroleumsvirksomhet og representanter for petroleumsindustrien.

Arbeidsministeren stilte spørsmål ved om bransjen gjør nok for å sikre fortløpende utvikling på sikkerhetsområdet:

- Mange av de forbedringstiltak som er blitt iverksatt etter Deepwater Horizon-ulykken hadde sin bakgrunn i svakheter og begrensninger næringen allerede var kjent med, sa statsråden i sitt åpningsinnlegg.

Arbeidsministeren understreket nødvendigheten av at ansvaret for sikkerhet må ligge hos operatøren selv, og at myndighetenes rolle er å overvåke at aktørene tar sitt ansvar. Hun redegjorde også for de viktigste forbedringspunkter norske myndigheter har identifisert: Barrierekontroll, risikostyring og lederansvar.

Olje- og energiministeren understreket betydningen av at alle involverte i virksomheten har kontinuerlig oppmerksomhet mot å håndtere den risiko som er knyttet til petroleumsvirksomhet.

- Det å håndtere risiko på en god måte er en hovedoppgave i petroleumspolitikken. Det er viktig at myndigheter og industri møtes for å dele kunnskap, erfaringer og videreutvikling av sikkerhetsarbeidet, sa olje- og energiminister Ola Borten Moe i sitt åpningsinnlegg.

Møtet ble avsluttet med at olje- og energiminister Ola Borten Moe og den amerikanske innenriksministeren Ken Salazar skrev under en slutterklæring.

Les "Statement of the Ministerial Forum on Offshore Safety" (pdf).

  

Ministerial Forum on Offshore Energy Safety 2012 i Trondheim:
Foran fra venstre: Viseinnenriksminister David Hayes (USA), innenriksminister Ken Salazar (USA), arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Norge), olje- og energiminister Ola Borten Moe (Norge), statssekretær Per Rune Henriksen (OED, Norge), minister for urbefolkningssaker og utvikling i nord John Duncan (Canada) og energi- og ressursminister Phil Heatley (New Zealand).
Bakerste fra venstre: Generalinspektør Jan de Jong (State Supervision of Mines, Nederland), viseadministrerende direktør Kevin Denis Myers (Health and Safety Executive, Storbritannia), direktør for det indre energimarkedet Jean-Arnold Vinois (EU), direktør Dewi Naidu Dylander (Energibyrået, Danmark), sjef for brønnoperasjoner Ferando Gama (Petrobras, Brasil) og ekspedisjonssjef Tania Constable (ressurs-, energi- og turismedepartementet, Australia).
(Foto: Lasse Berre)