Historisk arkiv

Møtte norske kulturutøvere i New York

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

New York er verdens kulturhovedstad – hit søker også norske kunstnere som målrettet arbeider for å slå igjennom. Statsminister Jens Stoltenberg fikk møte noen av dem under en lunsj midt på Manhattan.

Statsministeren møtte norske kulturarbeidere og kunstnere i New York (Foto: SMK)- Norske kunstnere og kulturarbeidere vises igjen i verdens kulturhovedstad, New York. Det er jeg stolt av, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Stoltenberg er i New York i forbindelse med FNs Tusenårsmålstoppmøte. Det er også satt av tid til lunsj med norske kunstnere, designere, skuespillere, regissører, musikere og arkitekter.

Statsministeren fikk møte en sammensatt forsamling av norske kulturutøvere. Både unge lovende og eldre mer etablerte var til stede, men felles for alle er en karriere i kreative yrker i verdens kulturhovedstad.

På gjestelisten stod blant andre musikeren Sondre Lerche, nyankommende kurator Elisabeth Byre og foto- og videokunstner Eline Mugaas som er i New York på kunstneropphold ved ISCP – International Studio and Curatorial Programme – som administreres av Office for Contemporary Art i Oslo.

- Jeg er imponert over norske kunstnere og kulturarbeidere som med talent og hardt arbeid klarer å slå igjennom i New York, sier statsminister Jens Stoltenberg. (Foto: SMK)

Se flere bilder fra arrangementet på SMKs Flickr-side.