Historisk arkiv

Stoltenberg besøkte det irske EU-formannskapet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Statsminister Jens Stoltenberg besøkte i dag Irland for samtaler med sin irske kollega Enda Kenny. Finanskrise, økonomisk vekst og arbeidsplasser, særlig knyttet til ungdomsledighet, samt EØS-spørsmål og Norges nære samarbeid med EU, var sentrale tema i samtalene.

Statsminister Jens Stoltenberg besøkte i dag Irland for samtaler med sin irske kollega Enda Kenny. Finanskrise, økonomisk vekst og arbeidsplasser, særlig knyttet til ungdomsledighet, samt EØS-spørsmål og Norges nære samarbeid med EU, var sentrale tema i samtalene.

Energi og klimaspørsmål og Norges rolle som en viktig leverandør av energi og samarbeidspartner for EU, ble også diskutert. Disse spørsmålene stod også på dagsorden for statsministerens møter med kansler Merkel, Rådspresident Van Rompuy og Kommisjonspresident Barroso i forrige uke.

Samtalene i Dublin med det irske formannskapet er også en viktig del av Norges dialog med EU. Statsministrene diskuterte også bilaterale forhold, som handels- og energisamarbeid samt utenrikspolitiske spørsmål.

Se bilder fra besøket på Flickr.