Historisk arkiv

FNs høynivågruppe om finansiering av klimatiltak

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Statsminister Jens Stoltenberg har vært med å lede FNs høynivågruppe om finansiering av klimatiltak i fattige land*. Gruppen ble opprettet av FNs generalsekretær Ban Ki-moon i februar 2010 og formålet var å arbeide for å mobilisere ressursene som ble lovet under klimatoppmøtet i København.

Statsminister Jens Stoltenberg har vært med å lede FNs høynivågruppe om finansiering av klimatiltak i fattige land*. Gruppen ble opprettet av FNs generalsekretær Ban Ki-moon i februar 2010 og formålet var å se på ulike muligheter for hvordan man kan mobilisere ressursene det ble enighet om under klimatoppmøtet i København.

Statsministeren har vært formann i gruppen sammen med Etiopias statsminister Meles Zenawi.

I København ble det enighet om å mobilisere 100 milliarder dollar årlig i 2020 for å finansiere klimatiltak i utviklingsland. Høynivågruppen skal foreslå ulike muligheter for hvordan man kan nå dette målet, og 5. november avleverte gruppen sin rapport til FNs generalsekretær.

Statsledere, ministre og økonomiske eksperter har bidratt med råd, og medlemmene har representert både fattige og rike land.

*UN Secretary General’s High-level Advisory Group on Climate Change Financing.

Les mer om gruppen på FNs nettsider.