Historisk arkiv

Norge bidrar til mobilisering for Pakistan

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Statssekretær Håkon A. Gulbrandsen er imponert over giverkonferansen for Pakistan, der det ble besluttet å gi fem milliarder dollar over de neste to årene.

Statssekretær Håkon A. Gulbrandsen er imponert over giverkonferansen for Pakistan, der det ble besluttet å gi fem milliarder dollar over de neste to årene. 

Gulbrandsen deltok i dag 17. april på ministermøte i vennegruppen for Pakistan med påfølgende giverkonferanse i Tokyo.  Møtet kommer i lys av ny amerikansk strategi for Afghanistan og Pakistan, og reflekterer det økende internasjonale engasjementet for stabilitet i Pakistan. President Zardari viste under møtet til hvordan det pakistanske folk og han personlig har lidd store tap på grunn av terrorisme. 

Fra norsk side ble det slått fast at vi vil fortsette vårt langvarige samarbeid med Pakistan med uforminsket styrke. Sikkerhet og stabilitet er grunnleggende for sosial og økonomisk utvikling. Gulbrandsen ga pakistanske myndigheter ros for viljen til å drøfte Pakistans store utfordringer med vennegruppen. Han understreket også nødvendigheten av reformer for å bekjempe fattigdom og skape rettferdig utvikling. 

- Resultatet av giverkonferansen er imponerende. Det er besluttet å gi over 5 milliarder dollar over en toårsperiode, tross den globale finanskrisen, sier Gulbrandsen. 

Fra norsk side opprettholder vi nivået på vårt langsiktige engasjement, med rundt 400 millioner kroner over de neste to årene.