Historisk arkiv

Situasjonen i Chile etter jordskjelvet. Møte med det norsk-chilenske miljøet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Statssekretær Larsen har hatt møte med representanter for det norsk-chilenske miljøet for dialog om situasjonen i Chile etter jordskjelvet. Tilstede var representanter fra flere chilenske organisasjoner.

Statssekretær Larsen møtte idag representanter for det norsk-chilenske miljøet for dialog om situasjonen i Chile etter jordskjelvet.

Tilstede var representanter fra flere chilenske organisasjoner, Møte med det norsk-chilenske miljøet i UD 03.03.10. Foto. UDbla Den Chilenske Foreningen, Chilensk Kulturhus, Radio Latinamerika, Latinamerikansk Helsefond og Mestizo Språk- og Kultursenter. Statssekretær Larsen viste til de tette båndene mellom Norge og Chile, både på myndighetsplan og mellom våre to folk. ”Når det er jordskjelv i Chile, kjenner vi det i Norge”, sa Gry Larsen som bildet på den tette kontakten som har vært mellom våre to land og det store antall nordmenn med chilensk bakgrunn som bor i Norge.

Under møtet ble det informert om hvilke tiltak som var blitt iMøtet med det norsk-chilenske miljøet 03.03.10. Foto: UDverksatt for å bistå norske statsborgere som var blitt  rammet av skjelvet, og diskutert tiltak for å hjelpe chilenske myndigheter i nødhjelps- og gjenoppbyggingsarbeidet. Anmodning om støtte fra chilenske myndigheter er under vurdering. De chilenske miljøene kunne informere om et stort folkelig engasjement og giverglede, men at organisasjonene hadde liten erfaring med denne typen arbeid og at de derfor har tatt kontakt med norske organisasjoner som Norges Folkehjelp og Norges Røde Kors. Det er etablert en nettside www.alleforchile.no med informasjon om hvordan man kan bidra inn i solidaritesarbeidet.