Historisk arkiv

Fiskaa besøkte flomofrene i Pakistan

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Statssekretær Ingrid Fiskaa har besøkt flomherjede Pakistan for å vurdere behovet for nødhjelp. Norge har så langt gitt 115 millioner kroner til flomofrene.

Se bilder fra besøket på UDs Flickr-side.

Reisen er det første politiske besøket fra Norge siden storflommen i Pakistan startet.

Statssekretær Fiskaa besøker flomflyktninger i Nowshera-området i Pakistan. Foto: Trond Viken, UD- Et landområde på størrelse med England er rammet. Tjue millioner mennesker er berørt og ni millioner trenger akutt nødhjelp. Dette er en enorm katastrofe, sier statssekretær Ingrid Fiskaa.

Fiskaa besøkte flomofre i den hardt rammede Nowshera-provinsen. Der så hun blant annet på hjelpearbeidet som tre norske organisasjoner driver.

- Jeg er spesielt bekymret for barn, gravide kvinner og enker. Vi har fått rapporter om seksualisert vold i leire for folk på flukt.  og landsbyer hvor hus og hjem er ødelagt. Vi må passe ekstra godt på sårbare grupper, sier Fiskaa.

Norge offentliggjorde 12. august støtte på 100 millioner kroner til flomofrene i Pakistan. FN sitt nødhjelpsfond (CERF) bruker også norske penger. Til sammen er dermed den norske støtten oppe i 115 millioner kroner. Les mer om fordelingen av pengene her. Du kan også lese mer om Fiskaas Pakistan-reise her:

****

Pressemeldinger og nyheter om bistand og utvikling skal være lett å lese. Solheims rådgivere bruker Liks til å teste hvor enkle tekster er å lese. Denne saken har en verdi på 35. Det er det samme som i ukeblader. Les mer om kampen for et enklere språk i staten hos Klarspråk.no.