Historisk arkiv

Refleks på Nyemeninger.no

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

UDs Refleksprosjekt og Dagsavisen åpner 27/4 det nye forumet Refleks på Dagsavisens nettside for analyse, kommentar og debatt Nyemeninger.no.

UDs Refleksprosjekt og Dagsavisen åpner 27/4 det nye forumet Refleks på Dagsavisens nettside for analyse, kommentar og debatt Nyemeninger.no.

Forumet Refleks skal være et åpent debattforum for utenrikspolitiske spørsmål. Her vil det i en tidsavgrenset periode bli publisert korte, spissede innlegg om definerte temaer. I tillegg ber vi et utvalg personer fra fagmiljøer, norsk politikk, og samfunnsdebatt om å komme med svar og reaksjoner på disse innleggene. Dette er en modell som vi tror vil skape engasjement og bidra til økt aktivitet og kvalitet i ordskiftet. Forumet er også åpent for alle som registrerer seg på Nyemeninger.no.

Debattforumet Refleks bærer samme navn som utenriksdepartementets Refleksprosjekt. Refleksprosjektet ble opprettet av utenriksminister Jonas Gahr Støre i 2006. Hovedformålet er å bidra til ordskiftet om norsk utenrikspolitikk. Verden er i rask endring, og i en slik situasjon bør en tenke igjennom hva som bør ligge fast og hvor en bør finne en ny kurs i utenrikspolitikken. Offentlig debatt om utenrikspolitiske veivalg kan bidra til en slik gjennomtenkning.

Nyemeninger.no er en nyvinning innen nettdebatt. Her krever Dagsavisen at alle som deltar i ordskiftet debatterer under fullt navn. Målet med dette er å heve verdien av å debattere på nett.

Debattforumet Refleks er et samarbeid mellom Refleksprosjektet og Nyemeninger.no. Dagsavisens debattredaksjon er redaksjonelt ansvarlig for innholdet.

Følg debatten på forumet Refleks.

Vel møtt til debatt!