Historisk arkiv

Kondolanse fra FNs generalsekretær

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

FNs generalsekretær, Ban Ki-moon, tok i formiddag kontakt med utenriksminister Jonas Gahr Støre for å overbringe sine kondolanser i forbindelse med drapet på den norske offiseren i Mazar-e-Sharif i Afghanistan 1. april.

- Generalsekretæren gjentok overfor meg sin sterke fordømmelse av gårsdagens grusomme angrep på FN-hovedkvarteret i Mazar-e-Sharif. På vegne av FN overbrakte han sine kondolanser for tapet av oberstløytnant Siri Skare. Han anerkjente hennes betydelige innsats for FN og for Afghanistans fremtid, og omtalte Skare som en uvurderlige ressurs for FNs kontor i Mazar-e-Sharif, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Ban Ki-moon formidlet at han hadde vært i kontakt med Afghanistans president, Hamid Karzai, som lovet full etterforskning for å finne de som sto bak angrepet. Generalsekretæren hadde også vektlagt overfor Karzai at det var afghanske myndigheters plikt å sørge for beskyttelse av FNs personell i Afghanistan.

- Jeg understreket overfor Ban Ki-moon hvor alvorlig Norge så på et slikt angrep mot FNs tilstedeværelse i Afghanistan og at man måtte gjøre sitt ytterste for å sikre at noe slikt ikke kunne skje igjen. Samtidig er det viktig at det internasjonale samfunnet nå står sammen for å opprettholde vår hjelp til den afghanske befolkningen, sier Støre.