Historisk arkiv

Nansenkonferansen om klimaendringer og folk på flukt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

En internasjonal høynivåkonferanse om klimaendringer og flukt blir avholdt i Oslo 6.-7. juni 2011. Jonas Gahr Støre og Erik Solheim er vertskap.

En internasjonal høynivåkonferanse om klimaendringer og flukt blir avholdt i Oslo 6.-7. juni 2011.

I forbindelse med Nansen-Amundsen-året i 2011 er utenriksminister Jonas Gahr Støre og miljø- og utviklingsminister Erik Solheim vertskap for Nansenkonferansen - en internasjonal høynivåkonferanse om klimaendringer og flukt.

Konferansen vil være en møteplass for mer enn 200 forskere, politikere og myndighetspersoner som har fokus på klimaendringer og er opptatt av de humanitære konsekvensene i form av tvungen migrasjon. Et viktig mål for konferansen er å etablere en felles forståelse av utfordringene knyttet til klimaflukt.

Les mer om Nansenkonferansen på konferansens nettsider.

Konferansen åpnes av H.K.H. kronprinsesse Mette-Marit. Utenriksminister Støre, miljø- og utviklingsminister Solheim, FNs høykommissær for flyktninger Antonio Guterres og lederen for FNs klimapanel (IPCC) Rajendra Kumar Pachauri holder innlegg i åpningssesjonen.

Tid: Mandag 6. juni kl. 09:00. Oppmøte senest kl. 08:45.
Sted: Høyres Hus, Stortingsgata 20.

For spørsmål om konferansen kan man ta kontakt med fagdirektør for flyktningesaker, Johan Meyer (jm@mfa.no, 23 95 15 15) eller konsulent Christian Gahre (chga@mfa.no, 23 95 15 29), begge i UDs seksjon for humanitære spørsmål.

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Kjetil Elsebutangen, 990 24 903