Historisk arkiv

Støre til Houston

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre besøker Houston i USA 5. og 6. januar. Hovedfokus for besøket er norsk næringsliv og de økonomiske forbindelsene mellom Norge og Houston-området.

Utenriksministeren vil blant annet delta på et større næringslivsarrangement i regi av Det norsk-amerikanske handelskammeret fredag 6. januar. Støre skal senere samme dag innlede om energiutvikling i arktiske strøk på World Affairs Council of Houston.

Torsdag 5. januar holder Støre en innledning under en rundebordskonferanse om global helse og fredag 6. januar vil han delta i en paneldiskusjon om aktuelle internasjonale spørsmål på den sentrale tankesmien James A. Baker III Institute for Public Policy.

Houston er et av Norges viktigste næringslivsknutepunkt internasjonalt. Nærmere 140 norske virksomheter er representert i Houston-området, de fleste innen olje og gass, samt finanssektoren, og rundt 7000 nordmenn er bosatt der. Houston og delstaten Texas har større økonomisk vekst og befolkningsvekst enn gjennomsnittet i USA og er som USA nest største delstat også politisk viktig.

Utenriksministeren besøker Washington mandag 9. og tirsdag 10. januar (egen priv. til red. følger)

Pressekontakt: Frode Overland Andersen, +47 917 22 022