Historisk arkiv

Utenrikspolitisk konferanse – «Norge og det nye verdenskartet»

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

22. mai arrangerer Utenriksdepartementet og Refleksprosjektet utenrikspolitisk konferanse på Voksenåsen kultur- og konferansehotell i Oslo. Temaet og tittelen for konferansen, er «Norge og det nye verdenskartet». Konferansen kan følges på nett-tv.

22. mai arrangerer Utenriksdepartementet og Refleksprosjektet utenrikspolitisk konferanse på Voksenåsen kultur- og konferansehotell i Oslo. Temaet og tittelen for konferansen, er «Norge og det nye verdenskartet».

Verden er ikke bare globalisert, også maktforholdene mellom land og regioner endrer seg. Asia er i ferd med å bli klodens økonomiske tyngdepunkt, USA ser mot stillehavsregionen, og Afrika vokser fortere enn Europa. Med et slikt bakteppe har Refleks stilt følgende spørsmål til norske utenrikspolitiske fagmiljøer:

«Hva slags verdenskart er det vi får i fremtiden, og hva blir konsekvensene for Norge og norsk utenrikspolitikk?».

Seks fagmiljøer har tatt utfordringen og vil presentere sine innspill under konferansen – og bli utfordret av opponenter og publikum. Konferansen avsluttes med en utenrikspolitisk paneldebatt med bl.a. utenriksminister Espen Barth Eide og Høyres utenrikspolitiske talskvinne Ine Marie Eriksen Søreide.

Boka «Norge og det nye verdenskartet» vil også bli lansert på Voksenåsen. Du kan lese mer om boka på forlagets hjemmesider.

Konferansen er nå fulltegnet, men det er fortsatt mulig å følge konferansen gjennom nett-tv som vil pågå hele dagen.

Under debatten kl 15:45 kan du sende spørsmål direkte til ordstyrer ved å bruke Twitter og hashtag #refleksdebatt

Hele programmet og mer informasjon, finner du på konferansens hjemmesider.