Historisk arkiv

Voksenåsen 2013

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Verden er ikke bare globalisert, også maktforholdene mellom land og regioner endrer seg. Asia er i ferd med å bli klodens økonomiske tyngdepunkt, USA ser mot stillehavsregionen, og Afrika vokser fortere enn Europa. Med dette som bakteppe, hvor bør norsk utenrikspolitikk gå i årene fremover

Verden er ikke bare globalisert, også maktforholdene mellom land og regioner endrer seg. Asia er i ferd med å bli klodens økonomiske tyngdepunkt, USA ser mot stillehavsregionen, og Afrika vokser fortere enn Europa. Med dette som bakteppe, hvor bør norsk utenrikspolitikk gå i årene fremover?

Banner - Voksenåsen 2013

 

Dette spørsmålet stod i fokus da Utenriksdepartementet arrangerte utenrikspolitisk konferanse på Voksenåsen kultur- og konferansehotell i Oslo den 22. mai 2013. Seks norske fagmiljøer - Norsk utenrikspolitisk institutt, Institutt for fredsforskning, Christian Michelsens Institutt, Institutt for forsvarsstudier, Fridtjov Nansens Institutt og Norges Handelshøyskole - svarte på utfordringen. I sine innlegg foreslo de flere nye ideer som ble diskutert på konferansen: Skal Norge ha kontakt med byer i stedet for land, bør vi bruke Statens Pensjonsfond for å redde klimaet, og skal vi prioritere ned FN til fordel for organisasjoner som Arktisk Råd? 

Konferansen ble avsluttet med en paneldebatt med utenriksminister Espen Barth Eide (Ap), Snorre Valen (SV), Karin Woldseth (Frp) og Ine M. Eriksen Søreide (H).

Du kan se opptak av konferansen i sin helhet her.