Historisk arkiv

Om konferansen Vold mot kvinner 25. november 2006

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Om konferansen Vold mot kvinner 25. november 2006

Statssekretær Raymond Johansen holdt et innlegg om kvinner, fred og sikkerhet på Norges Røde Kors Konferansesenter lørdag 25. november 2006. Konferansen markerte den Internasjonale dagen for bekjempelse av vold mot kvinner, og satte hovedfokus på menneskehandel og kvinner i krig og konflikt. Sigma Huda, FNs spesialrapportør på menneskehandel og Hodan Addou, koordinator for UNIFEMs arbeid med fred og sikkerhet i Afrika var også blant innlederne.

Johansens innlegg ble svært godt mottatt og bidro til diskusjon blant deltakerne som i hovedsak var representater fra sivilt samfunn i Norge. Temaer som ble reist var utfordringer knyttet til internasjonal innsats for kvinner og jenters situasjon i Irak og Afghanistan, behovet for å inkludere kvinner i meglingen på Sri Lanka, norsk oppfølging av donorkonferansen for Sudan og Kvinnesymposiet, sanksjonering av brudd på etiske retningslinjer (Code of Conduct), behov for flere kvinner i topplederstillinger i internasjonale organisasjoner.

Foruten statssekretæren deltok UDs koordinator for menneskehandel, Tove Skarstein med innlegg om norske erfaringer og tiltak for bekjempelse av menneskehandel. Konferansen ble åpnet av seniorrådgiver for kvinne- og likestillingsspørsmål, Guro Katharina H. Vikør.

Konferansen ble arrangert av Fokus (Forum for Kvinner og Utviklingsspørsmål) med støtte fra UD.