Historisk arkiv

Oppsummering av Vitenskapsåret 2011: Startskuddet for arbeidet med ny forskningsmelding

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Statsråd Tora Aasland presenterte i dag en publikasjon som oppsummerer Vitenskapsåret 2011. - Første etappe på arbeidet fram mot ny forskningsmelding i 2013 er med det unnagjort.

Faksimile av  rapport Vitenskapsåret 2011

Vitenskapsåret 2011 - og veien videre mot forskningsmeldingen 2013. (Foto: Bård Gudim)

Statsråd Tora Aasland presenterte i dag en publikasjon som oppsummerer Vitenskapsåret 2011. - Første etappe på arbeidet fram mot ny forskningsmelding i 2013 er med det unnagjort. Aldri før har noen regjering invitert til en så bred og allmenn diskusjon som opptakten til en stortingsmelding, sa statsråden.

 

Publikasjonen ble presentert på ”Lerchendalkonferansen” i Trondheim som er det 33. og aller siste arrangementet i Vitenskapsåret. Alle arrangementene har blitt gjennomført som en  dugnad mellom Kunnskapsdepartementet, andre departementer, forskningsinstitusjoner og fagorganisasjoner der alle har bidratt med sine faglige ressurser.

Viktige innspill til forskningsmeldingen

Flere nye aktører har tatt del i det forskningspolitiske ordskiftet i Vitenskapsåret og gitt Regjeringen viktige innspill til arbeidet med forskningsmeldingen. - Norge er godt rustet, men jeg ser også store utfordringer for at vi skal henge med i den globale kunnskapsutviklingen. Den neste forskingsmeldingen vil derfor løfte fram kunnskapstriangelet og trekke opp linjene for hvordan forskningsbasert innovasjon og kompetanse kan bidra til å øke vår konkurransekraft på flere viktige samfunnsområder, sa Aasland.

Lenke til publikasjonen "Vitenskapsåret 2011 – og veien videre mot forskningsmeldingen 2013"

Lerchendalkonferansen samler ledende beslutningstakere fra næringsliv, forskning, utdanning, politikk, forvaltning, virkemiddelapparat og organisasjonsliv. Tema for årets konferanse er ”Globalisering av kunnskap – trussel eller kilde til ny konkurransekraft?”

Bilde av vitenskapshistoriker Naomi Oreskes

Vitenskapshistoriker Naomi Oreskes: Vitenskapelig usikkerhet et tveegget sverd.(Foto: Ola Sæther)

 

.