Historisk arkiv

Regjeringen styrker arbeidsmarkedstiltakene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeidsdepartementet

Regjeringen øker tiltaksnivået for personer med nedsatt arbeidsevne med 2 600 plasser i gjennomsnitt i 2. halvår.

– Prognosen for personer med nedsatt arbeidsevne tilsier at det vil være et stort behov for arbeidsrettet bistand for denne gruppen i 2011. Derfor øker vi nivået med 2 600 plasser, sier arbeidsminister Hanne Bjurstøm.

– Regjeringen foreslår å styrke tiltaksinnsatsen for personer med nedsatt arbeidsevne med 2 600 plasser i gjennomsnitt i 2. halvår. Arbeidsledigheten synker og utsiktene på arbeidsmarkedet er bedre enn for et halvt år siden. Tiltaksnivået for ledige reduseres derfor med 2 100 plasser i 2. halvår, sier arbeidsminister Hanne Bjurstøm.

– Forslaget i revidert nasjonalbudsjett innebærer en samlet økning på 500 plasser i 2. halvår. Etter revidert nasjonalbudsjett gir budsjettrammen for 2011 rom for om lag 71 450 plasser i gjennomsnitt, sier statsråden.

Utviklingen på arbeidsmarkedet de seneste månedene har vært mer positiv enn det Regjeringen forventet da Nasjonalbudsjettet ble langt fram. Utsiktene er også bedret; forventet vekst i sysselsettingen er oppjustert og forventet nivå på arbeidsledigheten er nedjustert. Det anslås nå en arbeidsledighet i 2011 på om lag 3 1/4 prosent av arbeidsstyrken. Dette er 1/4 prosentpoeng lavere enn anslaget i Nasjonalbudsjettet 2011. Anslaget på veksten i antall sysselsatte personer i 2011 er oppjustert med et halvt prosentpoeng til 1,1 prosent.

Revidert budsjett 2011 – Arbeidsdepartementets samleside