Historisk arkiv

70 millioner til tannbehandling

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Fra 2013 vil mange få billigere og lettere tilgang til tannbehandling. Regjeringen bruker 70 millioner på nye stønadsordninger, og dette vil særlig komme utsatte grupper og eldre til gode.

 Fra 1. januar får personer med varig sykdom eller nedsatt funksjonsevne økt støtte til tannbehandling. Fra 1. juli vil personer på 75 år og eldre få stønad til undersøkelse av tenner og munnhule. Ved regelmessig undersøkelse kan man oppdage sykdom i en tidlig fase. I tillegg utvides tannhelsetilbud på sykehus og i fylkeskommunene. Til sammen bruker regjeringen 70 millioner på å utvide tannhelsetilbudet.

– Dette betyr mye for de som trenger regelmessig tannbehandling mest, og det er viktig å gi dem et løft. Regjeringen tar stadig større offentlig ansvar på tannhelsefeltet. Vi vil også bidra til at tannhelsetjenestene blir lettere tilgjengelig, sier helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre.

Fra 1. januar kan du oppsøke tannpleier og motta stønad til undersøkelse og behandling av tannkjøttsykdom (periodontitt). Tidligere måtte søknad om refusjon fra folketrygden gå via tannlegen. Endringen vil bidra til en mer effektiv oppgavedeling mellom tannpleiere og tannleger, og dermed øke tilgjengeligheten til tannlegehjelp.

I 2013 vil folketrygdens stønad til tannbehandling utgjøre om lag 1,85 milliarder kroner. Dette er en økning i stønadsordningen med over 1,1 milliarder kroner siden Stoltenberg-regjeringen kom til makten i 2005.

Folketrygdens stønad til tannbehandling hos tannlege og tannpleier finnes i Rundskriv I-3/2012.

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Facebook Følg oss på Facebook       Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Twitter Følg oss på Twitter