Historisk arkiv

Fiskeri- og kystministeren møtte fiskerikomiteen i Europaparlamentet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

Fiskeri- og kystministeren møtte tirsdag 22. juni fiskerikomiteen i Europaparlamentet. Møtet ble innledet med at hun presenterte norsk fiskeriforvaltning og behovet for nært samarbeid mellom EU og Norge.

I ordskiftet etter statsrådens innlegg fokuserte parlamentsmedlemmene særlig på spørsmål vedrørende forvaltning av makrell, hvalfangst, utkast av fisk, kontroll, subsidier, overkapasitet i fiskeflåten og akvakultur.

Et av parlamentsmedlemmene påpekte at EU hadde diskutert utkastforbud like lenge som Norge har hatt forbud (siden 1987). Parlamentsmedlemmet viste også til at man i EU fokuserer på hvor vanskelig det er å gjennomføre et slikt forbud og ba om råd fra Norge.

- Det er her snakk om politisk vilje. Man er nødt til å vedta utkastforbud i EU med de tilhørende nødvendige tekniske tiltakene, for å oppnå dette målet, svarte fiskeri- og kystministeren.

Europaparlamentet sendte ut en pressemelding etter debatten, der det fokuseres på hvalfangst og selfangst. Lisbeth Berg-Hansen ble spurt om det er sannsynlig at norsk politikk når det gjelder hvalfangst vil bli endret. Statsråden svarte at fangsten er basert på vitenskaplige data og at "vi ikke bør distraheres av følelser".

Les hele pressemeldingen her.

-Jeg er svært glad for denne muligheten til å tale direkte til Europaparlamentet. Det var en god dialog hvor vi utvekslet synspunkter på mange, viktige områder for Norge, sa fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen. 

Hun benyttet også anledningen til å invitere Fiskerikomiteen til å besøke Norge.  

Les statsrådens tale i Europaparlamentet her.