Historisk arkiv

Sjekk vaksinene dine på nett!

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen lanserte i dag en ny selvbetjeningstjeneste på helsenorge.no. - Mine vaksiner – i starten av desember kan du selv gå inn på nett og se hvilke vaksiner du og dine barn under 16 år har fått.

Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen lanserte i dag en ny selvbetjeningstjeneste på helsenorge.no. - Mine vaksiner – i starten av desember kan du selv gå inn på nett og se hvilke vaksiner du og dine barn under 16 år har fått. Gjennom tjenesten kan du også skrive ut vaksinasjonskort – noe som kan være greit å ha ved for eksempel reiser.

- Det kan være fort å glemme hvilke vaksiner du fikk når, nå gjør vi det lett å finne denne informasjonen sammen med annen helseinformasjon. Skal du ut å reise vil du for eksempel kunne sjekke hvilke vaksiner du trener en oppdatering av, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen og assisternede direktør ved Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg, får demonstrert Mine vaksiner. Foto: Helse- og omsorgsdepartementet. 
Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen og assisternede direktør ved Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg, får demonstrert Mine vaksiner. Foto: Helse- og omsorgsdepartementet.

Informasjonen hentes fra Vaksinasjonsregisteret (SYSVAK) i Folkehelseinstituttet, og det er i hovedsak vaksiner i barnevaksinasjonsprogrammet som ligger i vaksinasjonsregisteret. I tillegg er det åpnet for å registrere reisevaksiner og influensavaksiner som er gitt det siste året.

- Vi vil gjøre det lettere å være bruker av helsetjenesten, og målet vårt er etter hvert å tilby flere tjenester på nett. Vi ser at det allerede er svært mange som bruker helsenorge.no for å skaffe seg informasjon om helsetilbud eller om for å få god informasjon om sykdommer, sier Strøm-Erichsen.

Mine vaksiner er  en del av helsenorge.no. Under helsenorge.no/selvbetjening vil publikum få samlet tilgang til flere elektroniske tjenester. 

 

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Facebook Følg oss på Facebook       Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Twitter Følg oss på Twitter