Historisk arkiv

Staten vant automatsaken

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Staten vant automatsaken i EFTA-domstolen. Dommen ble lest opp i et eget rettsmøte i Luxembourg i dag. Dette betyr at Norsk Tipping kan gis enerett til drift av gevinstautomater, slik Stortinget vedtok i 2003.

– Dommen er først og fremst en seier for de spilleavhengige og kampen mot spilleavhengighet som et folkehelseproblem, sier kultur- og kirkeminister Trond Giske.
– I tillegg er dommen en seier for demokratiet, fordi EFTA-domstolen har støttet Stortingets begrunnelse for enerettsvedtaket i 2003.

Statsråden berømmer Regjeringsadvokatens innsats i saken. Åtte andre EØS-land har støttet Norges argumenter overfor EFTA-domstolen.

Dagens automater vil bli fjernet før 1. juli 2007. Norsk Tipping vil forberede sin automatdrift, men de første automatene vil trolig ikke bli satt ut før neste år.

Formelt sett har Høyesterett ikke avsluttet ankebehandlingen i den norske rettsprosessen om Norsk Tippings automatdrift. Staten vil i et prosesskrift oppfordre Høyesterett til så raskt som mulig å avgjøre den saken, i samsvar med EFTA-domstolens avgjørelse.