Bud og Hustad Forsikring Gjensidig

Høringsbrev - enkelte lettelser fra krav i IFRS for små skadeforsikringsselskap mv.


Viser til Finansdepartementets høringsbrev av 28. juni 2010, med frist til merknader innen 20. d.m.

Bud og Hustad Forsikring Gjensidig slutter seg i hovedsak til de foreslåtte endringer i årsregnskapsforskriften som er lagt ut på høring.

Bud og Hustad Forsikring Gjensidig driver sjøforsikring på Norskekysten. I dette markedet er det 5 sjøforsikringsselskap (inklusivt vårt selskap) som omfattes av Lov 10. juni 2005 nr. 44 om forsikringsselskaper, pensjonsforetak og deres virksomhet (forsikringsvirksomhetsloven), og 13 som omfattes av Sjøtrygdeloven (lov 1953-07-03 nr. 2).

Det er særdeles viktig at alle som tilbyr forsikring i dette markedet, har like rammebetingelser, slik som regnskapsforskrifter, krav til rapportering osv. Hvis sjøtrygdelagene som omfattes av Sjøtrygdeloven slipper unna IFRS-kravene, blir det en ytterligere konkurransevridning i sjøtrygdelagenes favør. Det kan heller ikke unnlates å nevne at flere av sjøtrygdelagene har svært liten egenkapital.

Etter var oppfatning, må enten alle omfattes av IFRS-kravene, eller at både sjøforsikringsselskapene og sjøtrygdelagene blir unntatt.

 

 

bud_og_hustad_forsikring.pdf