Aktuelle saker om europapolitikk

På denne siden finner du nyheter, pressemeldinger, fakta, rapporter og annen aktuell informasjon om Norges samarbeid med EU fra departementene og Norges delegasjon til EU i Brussel.

Viser 1-20 av 2109 treff

 • Norsk delegasjon til konferanse om EUs felles utenriks- og sikkerhetspolitikk

  06.03.2015 Nyhet Utenriksdepartementet

  Lederen av Stortingets utenriks- og forsvarskomité påpekte behovet for felles europeiske politikk overfor Russland under den halvårlige konferansen om EUs felles utenriks-, forsvars- og sikkerhetspolitikkk i Riga.

 • Professor Eiliv Lund ved Universitetet i Tromsø tildeles europeisk toppstipend

  06.03.2015 Nyhet Utenriksdepartementet

  Det Europeiske forskningsrådet (ERC) presenterte 5. februar listen over forskere som er blitt tildelt et stipend til støtte til de innledende fasene av kommersialisering av deres forskningsresultater. Blant mottakerne er den norske professoren Eiliv Lund.

 • Kampen mot Ebola fortsetter

  05.03.2015 Nyhet Helse- og omsorgsdepartementet

  Norge vil delta i kampen mot Ebola inntil smittespredningen er kommet ned til null og vil støtte gjenoppbyggingen av helsevesen og lokalsamfunn i de berørte landene. – Samtidig må vi lære av krisen for å være bedre forberedt i fremtiden, sier statssekretær Anne Grethe Erlandsen i Helse- og omsorgsdepartementet.

 • Tyskland – Norges nøkkelpartner i EU

  04.03.2015 Tale/artikkel Utenriksdepartementet

  - Å snakke om Tysklands betydning for Norge gjør jeg med glede. Det er få land Norge har en tettere tilknytning til og det er få land som har den samme strategiske betydningen for Norge i Europa, som Tyskland, sa statsråd Vidar Helgesen da han innledet på NHOs Tyskland-seminar.

  Av: Statsråd Vidar Helgesen

 • Hjelper EU å bli mer demokratisk

  04.03.2015 Nyhet Utenriksdepartementet

  Det sivile samfunn over hele Europa ønsker å bli hørt og få mer innflytelse over utformingen av lover og regler i EU. Med norsk støtte har de nå laget en plan for hvordan de skal få det til.

 • EU satsar på mellomlandskablar

  04.03.2015 Nyhet Utenriksdepartementet

  Som ein del av «energiunionspakka» har Europakommisjonen lagd fram ei melding om mellomlandsforbindelser 25. februar. Innan 2020 skal alle medlemsland ha utanlandskablar med kapasitet tilsvarande 10 prosent av landets elektrisitetsproduksjonskapasitet. Seniorrådgjevar for energi Marit Schweiker rapporterar.

 • Innlegg på North Atlantic Seafood Forum

  04.03.2015 Tale/artikkel Utenriksdepartementet

  - It is a privilege to open the 10th anniversary of the North Atlantic Seafood Forum. 600 participants from 35 different countries makes this an important and lively meeting place, sa statssekretær Ingvil Næss Stub da hun innledet under North Atlantic Seafood Forum i Bergen.

  Av: Statssekretær Ingvild Næss Stub

 • EU-høring: Maritim transportstrategi

  03.03.2015 Nyhet Samferdselsdepartementet

  Europakommisjonen har lansert en høring om EUs maritime transportstrategi. Samferdselsdepartementet oppfordrer norske interessenter å gi sine innspill.

 • Riga NGO Forum

  03.03.2015 Tale/artikkel Utenriksdepartementet

  Statssekretær Ingvild Næss Stubs tale ved Riga NGO Forum 3. mars 2015.

  Av: Statssekretær Ingvild Næss Stub

 • – Noe annet enn livet på lesesalen

  02.03.2015 Nyhet Utenriksdepartementet

  Vårens studentpraktikanter ved EU-delegasjonen og ambassaden til Belgia er kommet godt i gang. De er i Brussel som en del av Utenriksdepartementets studentpraktikantordning.

 • Diskuterte kommersielle ringvirkninger av forskning

  02.03.2015 Nyhet Utenriksdepartementet

  Hvordan kan Europas investeringer i forskning skape jobber og økonomisk vekst? Dette ble diskutert på en konferanse på Norges Hus i Brussel i forrige uke. Det norske oppstartselskapet Tind Technologies fortalte om sitt samarbeid med CERN.

 • Energiunion og økonomi på dagsorden i Europaparlamentet

  02.03.2015 Nyhet Utenriksdepartementet

  Hovedsakene for plenumsmøtet i Europaparlamentet 25. februar var forslaget om en europeisk energiunion, det uformelle møtet i Det europeiske råd og Den europeiske sentralbankens årsrapport for 2013.

 • Ukens Europa-quiz

  02.03.2015 Nyhet Utenriksdepartementet

  Delta i Utenriksdepartementets ukentlige quiz om Europa-spørsmål.

 • Europa-quiz: Svar og vinnere

  02.03.2015 Nyhet Utenriksdepartementet

  Her er svar og navn på vinnere fra tidligere Europa-quizer. Alle vinnerne får hvert sitt thermokrus.

 • Bastøy-modellen eksporteres til Romania

  01.03.2015 Nyhet Utenriksdepartementet

  En gang kriminell, alltid kriminell. Dette er sørgelig ofte tilfellet for rumenere som havner i fengsel. Nå testes den norske Bastøy-modellen ut for å gjøre det lettere for unge kriminelle å komme tilbake til det rumenske samfunnet. Møt noen av dem her.

 • Norwegian–German Energy Partnership: for a strong and competitive Europe

  27.02.2015 Tale/artikkel Utenriksdepartementet

  - Our two countries enjoy close relations on a broad range of topics, included energy. More often than not, we see eye to eye on international issues and have a shared approach to major challenges, sa statsråd Vidar Helgesen i sin tale ved konferansen "Competitive Energy Infrastructures for Europe: Strengthening the Internal Market, Security of Supply and Innovation" i Berlin.

  Av: Statsråd Vidar Helgesen

 • Arbeidsprogram for norsk europapolitikk i 2015

  27.02.2015 Nyhet Utenriksdepartementet

  Regjeringen har 26. februar vedtatt sitt arbeidsprogram for samarbeidet med EU i 2015. - Regjeringen legger vekt på tydelige prioriteringer i europapolitikken. I arbeidsprogrammet fokuserer vi på konkrete områder av felles interesse for Norge og EU. Slik får vi størst mulig gjennomslag for norske interesser i Brussel, sier statsråd Vidar Helgesen.

 • Rapport: Dette er Energiunionen

  27.02.2015 Nyhet Utenriksdepartementet

  25. februar presenterte Europakommisjonen EUs energiunion. Dette er en av Kommisjonens toppsaker denne femårsperioden. Meldingen gir tydelige signaler om hvordan Kommisjonen ønsker at energipolitikken skal utvikle seg. EU-delegasjonen rapporterer.

 • EØS-komiteens beslutninger i 2015

  26.02.2015 Nyhet Utenriksdepartementet

  Vedlagt følger en liste over de beslutninger som EØS-komiteen har fattet i 2015 (pr. 25. februar)

 • Adam og Eva lærer slovakere å kildesortere

  26.02.2015 Nyhet Utenriksdepartementet

  Slovakia ligger på bunn i EU hva gjelder resirkulering og kompostering. Slovakiske studenter fikk EØS-midler til å snu trenden. De fant inspirasjon i Edens hage.