Historisk arkiv

Investerer på Jørstadmoen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Regjeringen vil bevilge 147 millioner til nye befalsforlegninger og fritidsmesse på Jørstadmoen. – Dette understreker vår satsing på Jørstadmoen som et senter for IKT-miljøet i Forsvaret, sier forsvarsminister Grete Faremo.

Regjeringen vil bevilge 147 millioner til nye befalsforlegninger og fritidsmesse på Jørstadmoen. – Dette understreker vår satsing på Jørstadmoen som et senter for IKT-miljøet i Forsvaret, sier forsvarsminister Grete Faremo.
 
Regjeringen har besluttet å legge frem forslag for Stortinget om å bygge nye befalsforlegninger og ny fritidsmesse på Jørstadmoen. Forslaget kommer som del av stortingsproposisjonen ”Om investeringer i Forsvaret” som ble lagt frem i statsråd i dag.

– Det er viktig å bygge nye befalsforlegninger slik at vi kan rekruttere og beholde det høyt kvalifiserte befalet vi trenger i fagmiljøet på Jørstadmoen, sier Faremo.

I tråd med regjeringens strategi for å styrke lokale og regionale kompetansemiljøer i Forsvaret, bidrar prosjektet på Jørstadmoen til å styrke fagmiljøet innenfor informasjons- og kommunikasjonsteknologi i Forsvaret. Videre er det besluttet at Sjefen for Forsvarets informasjonsinfrastruktur (SJ INI) med tilhørende stabsfunksjoner flytter fra Oslo til Jørstadmoen i løpet av 2011.

Befalsforlegningene skal bygges på tomten til den eksisterende befalsmessen utenfor leirgjerdet på Jørstadmoen. Fritidsmessen plasseres sentralt på området med god tilgjengelighet fra både de nye og de eksisterende befalsforlegningene.

Det legges opp til å bygge totalt 100 befalsforlegninger. Prosjektet har en kostnadsramme på 147 millioner kroner. Byggingen av de nye befalsforlegningene og ny fritidsmesse er planlagt startet opp ved årsskiftet 2011/2012 med forventet ferdigstillelse i løpet av 2013.

Jørstadmoen leir brukes i hovedsak av Forsvarets kompetansesenter for kommando og kontroll informasjonssystemer (FK KKIS). FK KKIS ble etablert i 2005 og er en fellesavdeling med personell fra samtlige forsvarsgrener som bl.a. sørger for at norske styrker kan utveksle informasjon på tvers av avdelinger og forsvarsgrener både hjemme og ute.

FK KKIS gjennomfører også kurs- og utdanningsvirksomhet og har ansvaret for Forsvarets ingeniørhøgskole. Skolen uteksaminerer årlig 40 dataingeniører som er spesialister på å etablere, drifte og forsvare Forsvarets kommunikasjonssystemer.

Les hele investeringsproposisjonen ”Investeringar i Forsvaret” her.

Les samlesaken ”Store investeringer i Forsvaret” her.

Les mer om “Nye stasjoner til grensevakten” her.