Historisk arkiv

Ti nye politimestere tilsatt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Ti nye politimestere ble i dag utnevnt i statsråd. Utnevnelsene gjelder embetene i Østfold, Asker og Bærum, Søndre Buskerud, Vestfold, Helgeland, Rogaland, Nordmøre og Romsdal, Sør-Trøndelag, Nord- Trøndelag og Midtre Hålogaland politidistrikt.

Embetene gjelder for en åremålsperiode på seks år – og følgende er utnevnt:

Østfold politidistrikt: Otto Stærk

Otto Stærk, født 1947, er utnevnt til sitt andre åremål som politimester i Østfold politidistrikt. Stærk har lang erfaring fra Råde lensmannskontor hvor han begynte som lensmannsbetjent i 1971 og senere ble lensmannsførstebetjent. Fra 1988 var han ansatt som lensmann samme sted. Med permisjon fra denne stillingen var Stærk formann på heltid i Norges Lensmannslag fra 1997 til sommeren 2001. Han har ledet flere arbeidsgrupper oppnevnt av Justisdepartementet og vært medlem av en rekke offentlige utvalg, blant annet ”Politidistriktsutvalget” (NOU 1999:10). Siden 1998 har han vært medlem av Politihøgskolens styre.

Asker og Bærum politidistrikt: Torodd Veiding

Torodd Veiding, født 1954, er utnevnt til sitt andre åremål som politimester i Asker og Bærum politidistrikt. Veiding kjenner Asker og Bærum politidistrikt også gjennom tidligere arbeidserfaring. Han har vært politifullmektig og senere politiinspektør i distriktet, og fra juni 1996 til april 1997 var han konstituert politimester i Asker og Bærum. Han har tidligere vært dommerfullmektig i Nedre Telemark sorenskriverembete og politiadjutant i Notodden. En periode var han assisterende sysselmann hos sysselmannen på Svalbard og han har vært ekspedisjonssjef i Polaravdelingen i Justisdepartementet. Veiding har gjennomgått NATO Defence College i Roma.

Søndre Buskerud politidistrikt: Christine Fossen

Christine Fossen, født 1962, er utnevnt til sitt andre åremål som politimester i Søndre Buskerud politidistrikt. Hun var tidligere politiinspektør i Oslo politidistrikt, hvor hun var leder av narkotikaseksjonen. Hun har erfaring som politifullmektig i Moss, politiadjutant og politiinspektør i Vadsø, og senere politimester i Vadsø politidistrikt. Fossen har også hatt stillinger i Buskerud Fylkeskommune og Drammen kommune.

Vestfold politidistrikt: Marie Benedicte Bjørnland

Marie Benedicte Bjørnland, født i 1965, har vært konstituert som politimester i Vestfold siden juni 2005. Bjørnland har tidligere vært politiinspektør og visepolitimester i samme distrikt. Hun har også erfaring som dommerfullmektig ved Skien og Porsgrunn byrett, politijurist i Tønsberg politidistrikt og konsulent i Prisdirektoratet.

Helgeland politidistrikt: Håvard Fjærli

Håvard Fjærli, født i 1961, er utnevnt til sitt andre åremål som politimester i Helgeland politidistrikt. Fjærli har tidligere vært politifullmektig i Arendal politidistrikt og politifullmektig og senere politiadjutant/-inspektør i Vestoppland politidistrikt. Han har erfaring som dommerfullmektig ved Sør-Gudbrandsdal sorenskriverembete og ved Nordfjord sorenskriverembete. Han har også vært sikkerhetskonsulent i SECURITAS AS, sikkerhetsinspektør i Norsk Industrivakt AS og lensmannsbetjent ved Lørenskog og Sørum lensmannskontorer. Etter embetseksamen var han konsulent i Justisdepartementet, Politiavdelingen.

Rogaland politidistrikt: Geir Gudmundsen

Geir Gudmundsen, født i 1955, har siden mai 2005 vært innbeordret til tjeneste i Politidirektoratet med permisjon fra stillingen som visepolitimester i Hordaland politidistrikt. Gudmundsen har tidligere arbeidet som polititjenestemann og politiinspektør i Bergen og senere Hordaland politidistrikt. Han har også vært konstituert som politimester i samme distrikt. Han har erfaring som Senior Manager i revisjonsfirmaet PricewaterhouseCoopers.

Nordmøre og Romsdal politidistrikt: Arnstein Nilssen

Arnstein Nilssen, født 1949, er utnevnt til sitt andre åremål som politimester i Nordmøre og Romsdal politidistrikt. Han var tidligere politimester i Rana. Han har lang fartstid i politiet, blant annet som lensmannsbetjent flere steder på Vestlandet. Han har vært politibetjent i Nordmøre og midlertidig politifullmektig i Fjordane og i Rogaland. Senere har han vært politifullmektig og politiadjutant i Sunnmøre politidistrikt før han ble politiinspektør samme sted.

Sør-Trøndelag politidistrikt: Nils Kristian Moe

Nils Kristian Moe, født i 1964, kommer fra stillingen som regiondirektør i tollregion Midt-Norge. Moe har erfaring som lensmannsbetjent ved henholdsvis Øksnes, Sande og Vågsøy lensmannskontor, som politioverkonstabel ved Oslo og som saksbehandler ved Hærens forsyningskommando. Han har også erfaring som sekretariatssjef og rådmann i Innerøy kommune, som kontorsjef i Garantikassen for fiskere og som rådmann i Skaun kommune. En periode var han avdelingsdirektør i Toll- og avgiftsdirektoratet.

Nord-Trøndelag politidistrikt: Trond Prytz

Trond Prytz, født 1945, er utnevnt til sitt andre åremål som politimester i Nord-Trøndelag politidistrikt. Med permisjon fra embetet som politimester var han i tiden juni 2004 - september 2006 statssekretær i Justisdepartementet. Prytz har tidligere vært politimester i Namdal. Han har erfaring som politifullmektig og politiadjutant i samme distrikt. Prytz har også vært dommerfullmektig i Toten og spesialkonsulent i Nord-Trøndelag fylkeskommune. Han har blant annet gjennomgått NATO Defence College i Roma. En periode var han konstituert sjef for Kriminalpolitisentralen.

Midtre Hålogaland politidistrikt: Elisabeth Kaas

Elisabeth Kaas, født 1953, er utnevnt til sitt andre åremål som politimester i Midtre Hålogaland politidistrikt. Hun var tidligere konstituert politimester i Vardø. Hun har tidligere hatt ulike politistillinger i Lofoten og Vesterålen og vært dommerfullmektig i Rogaland. Kaas har også erfaring som saksbehandler i Miljøverndepartementet, Statens bygge- og eiendomsdirektorat og Olje- og energidepartementet. Hun har flere ganger vært medlem av militære flyhavarikommisjoner, og en periode var hun også medlem av Sjølovkomiteen.