Historisk arkiv

Her kan du se utviklingen i din kommune

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Hvordan vil din kommune se ut i framtida? Blir det flere eldre eller flere unge innbyggere? Vil behovet være størst for flere barnehageplasser eller flere omsorgsboliger?

Statistisk sentralbyrå har beregnet hvordan befolkningssammensettingen i norske kommuner kan forventes å bli framover. Kommunenes muligheter og utfordringer henger i stor grad sammen med befolkningsutvikling og endringer i alderssammensetningen. Figurene i nettløsningen kan være med å illustrere hvilke muligheter og utfordringer den enkelte kommune står overfor.

I nettløsningen finner du figurer, som viser befolkningsendringer og anslag på tjenestemottakere i kommunene. Figurene viser også framskrivninger av kommunenes behov for arbeidskraft innen pleie og omsorg, grunnskole og barnehage i framtida.

Figurene er utviklet av Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Det er mellomalternativet i SSBs kommunevise befolkningsframskrivninger og tall om velferdstjenester fra Kostra-basen som ligger til grunn. Befolkningsframskrivningene og tjenestedataene fra Kostra er fra 2011. I beregningene av antall tjenestemottakere og arbeidskraftbehov framover er det tatt utgangspunkt i samme dekningsgrader og standard på tjenestene som i 2011.

Framskrivningene går mange år fram i tid, og må derfor betraktes som illustrasjoner av mulige utviklingsbaner.

Det blir presentert figurer for framtidig befolkningsutvikling i alle kommuner. For enkelte kommuner finnes det ikke tilstrekkelig tallmateriale til å presentere figurer for antall tjenestemottakere og arbeidskraftbehov.

Velg fylke

 

Akershus
Aust-Agder
Buskerud
Finnmark
Hedmark
Hordaland
Møre og Romsdal

 

Nordland
Nord-Trøndelag
Oppland
Oslo
Rogaland
Sogn og Fjordane

 

Sør-Trøndelag
Telemark
Troms
Vest-Agder
Vestfold
Østfold