Historisk arkiv

Anti-diskrimineringssakene til BLD

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Kongen har i statsråd i dag besluttet at seksjonen for anti-diskrimineringsarbeid fra 1. januar overføres fra Arbeids- og inkluderingsdepartementet til Barne- og likestillingsdepartementet.

Kongen har i statsråd i dag besluttet at seksjonen for anti-diskrimineringsarbeid fra 1. januar overføres fra Arbeids- og inkluderingsdepartementet til Barne- og likestillingsdepartementet.

Bakgrunnen er at ansvaret for denne seksjonen siden 18. oktober 2007 har ligget hos barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen.

Barne- og likestillingsdepartementet overtar dermed fra årsskiftet Arbeids- og inkluderingsdepartementets ansvar for koordinering av anti-diskrimineringsarbeidet, inkludert ansvaret for saker vedrørende diskriminering på grunn av etnisk/religiøs tilknytning og nedsatt funksjonsevne, og ansvaret for lovutvalget for en samlet diskrimineringslov.

Dette innebærer at Barne- og likestillingsdepartementet får et samlet ansvar for å være pådriver i arbeidet mot diskriminering på alle grunnlag, følge opp fastsatte mål og øvrig oppfølging av regjeringens politikk på området.

I Barne- og likestillingsdepartementet vil seksjonen for anti-diskrimineringsarbeid være en del av samlivs- og likestillingsavdelingen.