- Energisektoren gir spennende muligheter for nordnorsk ungdom

- Nord-Norge har i dag utrolig mange spennende utdannings- og jobbmuligheter innen olje- og gassindustrien, fornybar energi, samt sikkerhet og beredskap. Om Norge, og ikke minst Nord-Norge, skal fortsatt være store på energi i fremtiden trengs det mange nysgjerrige ungdommer som vil jobbe med dette, sier politisk rådgiver Elnar Holmen.

Politisk rådgiver i olje- og energidepartementet, Elnar Holmen, deltok tirsdag på kunnskapsshowet ”Energy on the loose” ved universitetet i Tromsø.

Universitetet og en rekke lokale aktører hadde invitert alle elever fra 9.klasse i Tromsøskolen for å lære mer om utdannings- og jobbmuligheter i Nord-Norge.

Nord-Norge har i dag utrolig mange spennende utdannings- og jobbmuligheter innen olje- og gassindustrien, fornybar energi, samt sikkerhet og beredskap. Om Norge, og ikke minst Nord-Norge, skal fortsatt være store på energi i fremtiden trengs det mange nysgjerrige ungdommer som vil jobbe med dette, sier politisk rådgiver Elnar Holmen.

Over 700 elever fra Tromsøskolen hadde møtt opp for å høre innlegget til blant andre Holmen. Både ordfører og varaordfører i Tromsø var også til stede sammen med en rekke næringslivsaktører.

- Det er fantastisk å se så mange engasjerte niendeklassinger, som har gode muligheter innenfor olje- og gass- og energisektoren i nord, sier varaordfører i Tromsø, Anni Skogman (FrP).

Anny Skogman, vara ordfører i Tromsø og politisk rådgiver i OED Elnar Remi Holmen. Foto: UiT
Til toppen