- En spennende fremtid

Olje- og energiminister Tord Lien besøkte mandag Sandnessjøen og Alstahaug kommune i Nordland. Kommunen har betydelig virksomhet knyttet til olje- og gassproduksjon i Norskehavet.

Olje- og energiminister Tord Lien besøkte mandag Sandnessjøen og Alstahaug kommune i Nordland. Kommunen har betydelig virksomhet  knyttet til olje- og gassproduksjon i Norskehavet.

- Alstadhaug er en av toppklatrerne i NHOs kommuneoversikt over næringsutvikling. Olje- og gassnæringen er den største driveren bak denne utviklingen. Aktivitet til havs fører til aktivitet på land. Dette er bra for Norge, Helgeland og Alstahaug, sier olje- og energiminister Tord Lien.

Statsråden holdt under besøket innlegg i Petro Næringshage på Horvnes, og fikk en omvisning på Helgelandsbase. Helgelandsbase har siden 1983 vært et viktig kontaktpunkt for leterigger som opererer utenfor Nordlandskysten.

- Vi skal legge til rette for fortsatt stor aktivitet framover, ved å gjøre nytt areal tilgjengelig for leting etter ressurser. Norsk petroleumsvirksomhet har en spennende fremtid, med nye muligheter, fortsetter Lien.

Talen kan leses her.

Olje- og energiminister Tord Lien holder innlegg i Sandnessjøen mandag 24. november
Olje- og energiminister Tord Lien holder innlegg i Sandnessjøen mandag 24. november (foto: HSI/OED).
Olje- og energiminister Tord Lien får en omvisning på Aker Solutions verkstedhall i Sandnessjøen. Her sammen med Annebjørg Skjerve.
Olje- og energiminister Tord Lien får en omvisning på Aker Solutions verkstedhall i Sandnessjøen. Her sammen med Annebjørg Skjerve (foto: HSI/OED).

 

Til toppen