Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

- Vær gode rollemodeller på nett

Statsminister Erna Solberg oppfordrer alle elever, lærere og foreldre til å være med å bekjempe digital-mobbing. På Karlsrud skole i Oslo var hun med på å markere årets Bruk Hue-kampanje.

Statsminister Erna Solberg oppfordrer alle elever, lærere og foreldre til å være med å bekjempe digital-mobbing. På Karlsrud skole i Oslo var hun med på å markere årets Bruk Hue-kampanje. 

Bruk Hue er Norges største antimobbekampanje for barn og unge. Telenor, Røde Kors v/Kors på halsen, Medietilsynet og Barnevakten samarbeider om å bekjempe digital mobbing gjennom bevisstgjøring og kunnskap om temaet.

- Mobbing er helt uakseptabelt, uansett form! Hver dag er det barn og unge som gruer seg til skolen, skoleveien eller sjekke mobilen fordi de frykter hva som vil skje der. Mobbing er et alvorlig samfunnsproblem som vi alle har et ansvar for å bekjempe. Mobbing kan sette dype spor for resten av livet, sier statsminister Erna Solberg.

Ifølge Medietilsynet har 6 prosent av ungdommer mellom 15 og 16 år opplevd at noen har vært slemme mot dem eller mobbet dem via nett eller mobil oftere enn en gang i måneden. Statsministeren er tydelig på at voksne har et stort ansvar for å være gode rollemodeller. 

- Vi trenger voksne som tar ansvar og opptrer som gode rollemodeller, både i og utenfor de digitale plattformene. Nettet skal ikke være et sted hvor man tillater oppførsel og holdninger man aldri ville tillatt hvis det skjedde ansikt til ansikt. Vi må sammen bygge en kultur preget av toleranse og inkludering - fritt for mobbing og ubehagelige kommentarer, sier Solberg.

Statsministeren sammen med administrerende direktør i Telenor Norge, Berit Svendsen, generalsekretær i Norges Røde Kors, Åsne Havnelid og Bruk Hue-ambassadør og artist Annsofi Pettersen.
Statsministeren sammen med administrerende direktør i Telenor Norge, Berit Svendsen, generalsekretær i Norges Røde Kors, Åsne Havnelid og Bruk Hue-ambassadør og artist Annsofi Pettersen. (Foto: Statsministerens kontor)
Til toppen