- Mye jobb igjen på norsk sokkel

Olje- og energiminister Tord Lien innledet onsdag på Petro Challenge 2016 i Oslo. Dette er et oljesimuleringsspill rettet mot elever fra den videregående skolen hvor de lærer prinsippene bak leting etter olje- og gass.

-  Olje- og gass vil være viktig for Norge i mange tiår framover. Det er mye jobb å gjøre på norsk sokkel. Vi har fortsatt over halvparten av ressursene igjen. Derfor er det behov for mange flinke fagfolk og særlig de som har kompetanse fra realfag og teknologi, sier olje- og energiminister Tord Lien.

(Olje- og energiminister Tord Lien innleder på Petro Challenge. Foto: JMB/OED)

Petro Challenge arrangeres i år for ellevte gang og er et oljesimuleringsspill som går over to dager. Deltagere er elever fra videregående skoler over hele landet. I høst har det blitt arrangert samlinger i Hammerfest, Stavanger og Oslo. Det beste laget får muligheten til å konkurrere i den internasjonale finalen i London i 2017.

Årets utgave i Oslo hadde over 170 deltagere og arrangeres av Norsk Olje- og Gass i samarbeid med Schlumberger.

(Fra venstre: Administrerende direktør i Norsk Olje- og Gass Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, statsråd Tord Lien og elevene Markus Sparre og Olav Kopperud fra Ski Videregående Skole. Foto: JMB/OED)

(Fra venstre: Axel H. Thue, Vanessa Bakke Sætre, Silje Thunheim og Tinne H.B. Bugten. Alle fra Frogn Videregående Skole. Foto: JMB/OED)

Til toppen