Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

- Regjeringen prioriterer energiforskning

Statssekretær Kåre Fostervold holdt tirsdag åpningsinnlegget på den årlige VISTA-dagen ved Det Norske Vitenskaps-Akademiet i Oslo. Der understreket han betydningen av forskning for å løse fremtidens energiutfordringer.

- Forskning, både innen fornybar energi og petroleum, er prioriterte områder for Regjeringen. Å bedre forholdene for energiforskning er svært viktig dersom vi skal nå målet om å produsere nok energi, og samtidig ta hensyn til klimaet, sier statssekretær Kåre Fostervold.

VISTA er et grunnforskningsprogram innenfor petroleumsforskning som gjennomføres i nært samarbeid mellom Det Norske Videnskaps-Akademiet og Statoil. VISTA finansierer omtrent 20 doktorgrad- og post doc-prosjekter innenfor områdene leting, økt utvinning, olje- og gassprosessering, miljø og bioteknologi, i tillegg til et VISTA-professorat.

VISTA-dagen arrangeres i Det Norske Videnskaps- Akademi som en årlig markering av samarbeidet, og som en møteplass for aktører som er involvert i forskning og utdanning.

Årets program tok for seg problemstillingen ”When we change the energy landscape towards a low carbon system – what will be the consequences for University research, education, and industry?”. Blant de andre foredragsholderne var Rainer Baake, direktør ved Agora Energiewende, Geir Axelsen fra Statoil, rektor ved Universitetet i Bergen, Dag Rune Olsen og rektor ved Universitetet i Oslo, Ole Petter Ottersen.

(Foto: Stavseng/OED)
Til toppen