– De er forbilder

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Statsrådene Anniken Hauglie og Monica Mæland er imponerte over innvandrerkvinner som har skapt arbeidsplasser for seg selv og andre.

Tirsdag denne uken besøkte arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie og næringsminister Monica Mæland flere kvinnelige gründere på Grønland i Oslo. Statsrådene ønsket å lære om hvordan innvandrerkvinnene har lykkes med å skape bærekraftige arbeidsplasser. 

Kvinner som har gått foran

- Kvinnene jeg har møtt er forbilder for andre innvandrerkvinner. Som samfunn kan vi gjøre mye for å integrere innvandrere i arbeidslivet, men hver enkelt har også et stort ansvar for å komme seg i jobb. Disse kvinnene har gått foran, og skapt arbeidsplasser både for seg selv og andre, fastslår Hauglie.

Arbeids- og sosialministeren understreker behovet for at flest mulig er i jobb.

-  Norge er i omstilling, og vi trenger å skape nye jobber. Arbeid og gründerskap er en nøkkel til vellykket integrering og til ny verdiskaping. For å lykkes med omstillingen må vi ta hele befolkningen i bruk. Norge har ikke råd til å ha kompetent arbeidskraft på utsiden av arbeidslivet, sier Anniken Hauglie.