Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

170 vogntog med fisk til EU

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

- Hvert år sendes mer enn 1,3 millioner tonn sjømat fra Norge til EU. Det tilsvarer 170 fulle vogntog, hver dag, hele året. I løpet av de første tre månedene i år ble det satt en ny rekord for sjømateksporten. Trenden går bare én vei; etterspørselen etter norsk fisk øker, sier fiskeriminister Elisabeth Aspaker.

Fiskeriministeren reiser til Brussel på mandag for å delta på verdens største sjømatmesse. Ved utgangen av første kvartal i år er sjømateksporten til EU på 11,6 milliarder kroner. Dette er en økning på over 10 prosent, sammenlignet med samme periode året før.

- Det er et stort potensial for vekst i sjømatnæringen, men det er også utfordringer som må løses. Norsk sjømat blir møtt med høye tollsatser og tungvinte tollkvoter i EU. Når flere vil ha norsk sjømat er det viktig å forenkle handelssamarbeidet og sikre bedre markedsadgang, sier fiskeriminister Elisabeth Aspaker.

Under besøket til Brussel skal fiskeriminister Aspaker ha flere møter, delta på Sjømatmessen og Sjømatrådets konferanse, hvor hun skal ta opp vekstpotensialet i sjømatindustrien.