Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

1,9 milliarder til norske vekstselskaper

Innovasjon Norge har signert en ny avtale med Det europeiske investeringsfondet (EIF). Avtalen skal gjøre det lettere for norske vekstselskaper å få lån.

– Det er svært gledelig at samarbeidet mellom Innovasjon Norge og Det europeiske investeringsfondet forlenges. Avtalen vil bidra til å øke kapitaltilgangen til innovative prosjekter i næringslivet og øke effekten av offentlige midler, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H). 

Avtalen ble signert 4. mars og er en utvidelse av en avtale som ble signert i 2017, og som var gjeldende for 2017 og 2018. Avtalen var da på 900 mill. kroner. Den nye avtalen har et omfang på 1,9 milliarder kroner, og styrker Innovasjon Norges evne til å tilby lån til norske bedrifter i perioden betydelig. Avtalen vil være gjeldende i 2019 og 2020.

Avtalen med EIF gir Innovasjon Norge mulighet til å innvilge flere og større lån. Garantiene fra EU-systemet gjør at Innovasjon Norge kan øke sin innsats uten at det krever ytterligere bevilgninger over statsbudsjettet.

Til toppen