Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

250 båter kan fiske mer på distriktskvota

Taket for hvor mye hver båt kan fiske på distriktskvota økes fra seks til ti tonn. Målet er å sørge for fortsatt aktivitet i fiskeindustrien i Gamvik og Lebesby.

- Jeg har bestemt at maksimalkvoten skal økes fra 6 til 10 tonn. Ved å gjøre dette sikrer vi at fisket og aktiviteten på land fortsetter, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik.

Distriktskvoteordningen er en midlertidig ordning, som har vært ment å bidra mer torsk utenom hovedsesongen til foredlingsbedrifter i kommunene Gamvik og Lebesby. Nærings- og fiskeridepartementet vil nå vurdere hvordan ordningen har virket, frem mot at departementet i desember skal fastsette reguleringene for neste år. 

Det ble satt av 3000 tonn til ordningen i 2018. Makskvota per båt ble satt til 6 tonn.  Foreløpig er bare knapt 1.200 tonn fisket. Nå øker altså makskvota til 10 tonn.

Departementet endrer ikke tillegget under ferskfiskordningen for åpen gruppe. Denne ordningen har som mål å stimulere til leveranser av fersk torsk til landindustrien også i andre halvår.

- Situasjonen med overfiske i åpen gruppe gir heller ikke grunnlag for å øke tillegget innenfor ferskfiskordningen i år. Gruppa har overfisket sine samlede kvoter. Da må vi holde litt igjen, framfor å bidra til et enda større overfiske, sier fiskeriminister Nesvik. 

Når det gjelder ferskfiskordningen for lukket gruppe, vil Fiskeridirektoratet på normal måte vurdere endringer ved behov.

Til toppen