251 steder er foreslått som Norges mest attraktive

- Det er flott å se at statens pris for attraktivt sted får god respons i år også. Det er kommet inn 492 nominasjoner på 251 forskjellige steder, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

- Dette er en gyllen anledning til å få fram positive sider ved stedsutvikling. Mange har benyttet denne sjansen og framhever hvorfor nettopp sitt sted bør vinne konkurransen. Jeg gleder meg til å få vite mer om stedene som er nominert og til å følge konkurransen, sier Sanner.

Prisen skal deles ut til en kommune eller annen aktør, som gjennom å involvere offentlige, frivillige og private krefter har vært med på å øke attraktiviteten til stedet og folks opplevelse av trivsel, tilhørighet og stolthet. Prisen skal bidra til å få fram gode eksempler på hvordan man skaper attraktive steder. Vinneren får 250 000 kroner.

Juryen vil nå gå gjennom alle nominasjonene som er kommet inn, og vil i løpet av uke 12 offentliggjøre hvilke 5 – 10 steder som går videre til finalerunden. Juryen vil besøke alle disse stedene før de bestemmer seg for hvem som vinner Statens pris for attraktivt sted i 2014.

- Jeg vil dele ut prisen 27. mai, sier statsråd Jan Tore Sanner.

For mer informasjon:  
www.distriktssenteret.no/attraktiv-stad

Kommunal- og moderniseringsdepartementets pressetelefon: 22 24 25 00

Til toppen