Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

30.000 til vinneren av Gylne Måltidsøyeblikk

Gloppen omsorgssenter er kåret til vinneren av konkurransen Gylne Måltidsøyeblikk 2017. I år var det hjemlevering av varmmatløsninger til hjemmeboende eldre som var tema. Denne uken ble prisen på 30.000 kroner overlevert.

– Det er med glede eg i år kan hedre Gloppen omsorgssenter med denne prisen. Dei har gjennom fleire år vist at dei set matomsorg for eldre høgt. Gloppen er ein verdig vinnar, og eg håpar at denne prisen vil gje grunnlag for å utvikle mattilbodet til dei eldre i kommunen vidare, sier landbruks- og matminister Jon Georg Dale. 

Det var fagdirektør i Forbrukarrådet Anne Kristin Vie (t.v) og direktør i Landbruks- og matdepartementet Cathrine Steinland som overrakte prisen til kjøkkensjef Gunnvor Sunde ved Gloppen Omsorgssenter.
Det var fagdirektør i Forbrukarrådet Anne Kristin Vie (t.v) og avdelingsdirektør i Landbruks- og matdepartementet Cathrine Steinland som overrakte prisen til kjøkkensjef Gunnvor Sunde ved Gloppen Omsorgssenter. Foto: Jan K./Gloppen kommune.

De eldre som får mat hjem fra Gloppen Omsorgssenter er sikret sine daglige gylne øyeblikk. Kjøkkenet lager rundt 220 porsjoner hver dag, hvorav 90 porsjoner leveres hjem. Kjøkkenet har hyppig utskifting av menyen, og dei eldre kan velge ulike hovedretter hver dag. Gloppen serverer matvarer som er i  sesong, og bevarer mattradisjoner.

Legger til rette for de eldre

Mange eldre ønsker å bo hjemme, og da er det nødvendig å legge til rette for at de eldre får levert mat som både gir måltidsglede og riktig ernæring. I år deltok 53 kjøkken og institusjoner i konkurransen. Ut fra et spørreskjema har juryen vurdert matordningene, og kåret Gloppen som vinner.

Gloppen har tidligere vist at de har høyt fokus på matomsorg til eldre og at de har et godt og helhetlig mattilbud til de eldre i kommunen. Senteret var fylkesvinner i Sogn- og Fjordane i 2015 og var en av fem finalister i 2016. I går mottok de prisen på 30.000 kroner fra Landbruks- og matdepartementet og Forbrukerrådet. 

Til toppen