40 år i departementets tjeneste

Helga Kjuul fikk i dag Norges Vels Medalje for lang og tro tjeneste for 40 års arbeid i departementet.

Helga Kjuul fikk i dag Norges Vels Medalje for lang og tro tjeneste for 40 års arbeid i departementet. 

Helga begynte å jobbe i Forbruker- og administrasjonsdepartementet (FAD) da hun var 17 ½ år, og tok et 3 måneders kontorelevkurs. Hun fortsatte som kontorassistent, og ble med til Familie- og forbrukerdepartementet da FAD ble delt i 1990. 1. januar 1991 skiftet departementet navn til Barne- og familiedepartementet. 

- Jeg startet på skrivestua, med skrivemaskin og gjennomslagsark i fire eksemplarer. Det har skjedd mye på disse 40 årene, sier jubilanten selv. – Det har vært 40 spennende, gøye og slitsomme år. Kanskje blir det 50? Muligheten er der. 

I løpet av sine 40 år i departementet har Helga jobbet for 21 statsråder. I dag var det barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne som gav henne medaljen.

- Jeg er da den siste statsråden på lista, og med FrP i departementet har du jobbet med nesten alle partiene, sa Horne. 

Alle ansatte i departementet i departementet feiret Helga Kjuul i dag. Helga ble rørt, glad og veldig overrasket over oppmerksomheten, som var en hemmelighet til siste sekund.

- Jeg har opplevd veldig mye morsomt i departementet. Jeg har reparert glidelåsen på departementsrådens bukse, sydd campingstoler – og ble i samme slengen spurt om jeg kunne hekle en blekksprut, jeg har arvet drakter og smykker etter statsråder, og én gang måtte jeg bytte drakt med en statsråd som ikke var korrekt kledd til å gå i Kongelig Statsråd. Det har vært mange fine år, avsluttet jubilanten.

Statsråd Solveig Horne delte ut Norges Vels Medalje til Helga Kjuul. (Foto: BLD)
Til toppen